Skip to content
Stikkord

, , , ,

Snørydding, salting og kollektivtrafikk i Bergen

av Odd Henriksen den 19. desember 2010

For et par dager siden (torsdag 16. desember) skulle jeg levere min sønn i barnehagen om morgenen, slik at han var der i god tid før kl 9:00. Jeg kjører ikke bil, så her er det kollektivtrafikk som gjelder. To busser må vi ta for å komme oss frem til rett sted.

Akkurat denne dagen var det særdeles dårlige veiforhold med mye is og snø, etter regn og snøfall i løpet av natten. Vi gikk inn på den første bussen klokken 08:23. Den bruker normalt cirka tyve minutter, men denne gangen brukte den cirka hundre minutter! Den kom ikke frem før omtrent klokken 10:00. Mesteparten av tiden sto all trafikken helt stille. Deretter måtte vi vente i omtrent førtifem minutter på den andre bussen. Ikke før klokken var nesten 11:00 var vi fremme i barnehagen.

Dette var uten tvil en av de verste bussopplevelsene jeg har hatt i hele mitt liv, og jeg misliker generelt lange bussreiser. Busselskapet gjorde en god jobb, tatt alle forholdene i betraktning. Det hadde likevel vært langt mindre problematisk å komme seg frem dersom vi ikke hadde vært nødt til å vente på en buss nummer to i tillegg, slik vi må nå etter omleggingen av kollektivtilbudet etter at “Bybanen” ble satt i drift. Med en direktebuss (eller bil eller drosje) hadde vi kommet frem til den endelige destinasjonen veldig mye fortere. Det ble en taxi på hjemveien..

Jeg undrer meg på hvorfor vi ikke i en norsk by klarer å håndtere slike væromstendigheter på en bedre måte.

Fra → Personlig

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen et svar

Merk: XHTML er tillatt. Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.