Skip to content

Litt trøblete start for bloggen

av Odd Henriksen den 13. desember 2010

Jeg satte ganske nylig opp denne bloggen, og valgte da å kjøre den på VPS-en min, selv om den allerede var nokså høyt belastet. Jeg tenkte at en liten ekstra WordPress-blogg ikke ville bruke nok ressurser til å kunne skape noe trøbbel, og vurderte derfor dette som en god idé akkurat da. Det viste seg imidlertid å ikke gå så bra som jeg hadde håpet..

Problemet var at jeg bruker ModSecurity2 med separate konfigurasjoner for hver enkel “vhost”, og det krever en ganske betydelig mengde minne for en VPS (avhengig av størrelsen på ModSecurity-regelsettene, naturligvis), kombinert med det faktum at jeg benytter Apaches “worker”-MPM. Jeg visste om alt dette, men hadde åpenbart ikke gjort jobben min godt nok med å overvåke VPS-ens ressursforbruk i det siste. Den brukte allerede en god del swap, og etter å ha lagt til denne siden i utvalget av aktive Apache-vhoster, ble både fysisk minne og swap-minnet raskt brukt opp. All “swappingen” førte naturligvis til veldig dårlig ytelse, men den totale mangelen på ledige minneressurser førte også til sporadisk terminering av CGI-prosesser.

Lang historie kort – jeg flyttet denne siden over til webserveren min hjemme (som også er en virtuell maskin), der jeg har et nesten identisk oppsett. For sikkerhets skyld gjorde jeg en del tilpasninger i konfigurasjonen av “worker”-MPM-en og økte mengden fysisk minne tilgjengelig for den virtuelle maskinen. Selv på den vesentlig tregere båndbredden på hjemmeserveren min, yter denne bloggen betydelig bedre nå enn hva den gjorde da den kjørte på VPS-en.

Nå trenger jeg “bare” å finne på noe vettugt å skrive her.

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen et svar

Merk: XHTML er tillatt. Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.