Skip to content

Windows Phone og Nokia Lumia 710

av Odd Henriksen den 18. februar 2013

Jeg er særdeles misfornøyd med å fortsatt ikke ha mottatt oppdateringen til Windows Phone 7.8 til min Nokia Lumia 710.

For ganske nøyaktig ett år siden, kjøpte jeg en Nokia Lumia 710 hos en forhandler, for full pris – kr 2999. Etter kort tid hadde enheten – og det medfølgende OS-et; Windows Phone 7.5 – tilsynelatende mistet alt fokus både hos Nokia og hos Microsoft.

Windows Phones brukergrensesnitt virket spennende og innovativt, men stort annet enn det har det ikke vært å trekke frem. Det unge mobiloperativsystemet er absolutt ikke “nerdevennlig”, og gir ikke rom for leking og “tukling”. Man må faktisk betale penger for å kunne “signere” sine egne applikasjoner slik at Windows Phone-enheter aksepterer å kjøre dem, selv for helt enkle testformål på sin egen enhet (uten distribusjon til andre). Det eksisterer praktisk talt INGEN tilpasningsmuligheter i systemet. Utvalget av programvare er en vits. Min Nokia-enhet har hele tiden hatt en irriterende “bug”, som går ut på at den med jevne mellomrom plutselig innbiller seg at den er tom for strøm (når den ikke er det). Slår jeg den på igjen noen sekunder etterpå, viser den korrekt hvor mye strøm som er igjen, og har ikke lenger noen innsigelser. Det kan gå mange dager (og opptil flere oppladinger) før det skjer igjen.

Jeg føler at jeg uvitende har vært med på å finansiere en betatest av Windows Phone-operativsystemet, uten å ha fått noe til gjengjeld.

Det er overhengende sannsynlig at min Nokia Lumia 710 blir min siste Windows Phone-enhet noensinne, og definitivt den siste Nokia-enheten. Nokia har endret seg til det ugjenkjennelige i løpet av de siste årene. Jeg bryr meg ikke om Nokia og Windows Phone skulle forbedre seg aldri så mye i fremtiden. Jeg har brukt et (vurdert i ettertid) urimelig høyt pengebeløp på Lumia 710, og har mottatt i alt ÉN oppdatering i løpet av enhetens levetid – og det var en svært liten oppdatering som ikke løste noen av feilene som har vært problematiske for meg.

Lojalitet fra kunder må (for)tjenes, det blir ikke donert bort. Jeg kan ikke se at Nokia og Microsoft har gjort seg fortjent til å nyte lojalitet og respekt fra Nokia Lumia- og Windows Phone 7-brukere.

Fra → Mobile devices

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen et svar

Merk: XHTML er tillatt. Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.